ABD milyonlarca dolar yolladı. Venezuela’da genç, karizmatik ve yakışıklı kuklasını tüm gücüyle destekledi. Elinden geleni yaptı ama ezici çoğunluğu aldatamadı. Chavez yine kazandı!
Chavez’e halkın büyük desteğinin en önemli sebebi: Dünyanın 5. büyük petrol üreticisi olan Venezuela’nın petrol gelirlerini millileştirmiş ve geliri bölüştürüyor olması!..
Küresel odakların dişleri kamaşarak baktığı Venezuela’nın Bolivarcı Chavez’i 10 yıl daha görev başında.
CIA’nin oluk oluk para dökmesine ve her türlü yeraltı faaliyeti tezgahlamasına ve kukla adayın mükemmel ‘oyununa’ rağmen başarı sağlanamadı. Psikolojik savaş operatörleri bunun nedeni üzerinde kafa yoruyorlar.
Tony Cartolucci, Global research’deki makalesinde Chavez’in ‘Serbest piyasa ve Sosyalizm kitabından alıntılıyor:
“Yardım/dağıtım taktiği sadece araçtır. Halk onları kullandığı sürece yararlıdırlar. Eğitim sağlık ilaç dağıtımı, yiyecek yardımı vs… Üçkağıtçı politikacıların, halkı kendi programlarına bağlamak için kullandığı yöntemlerdir. Bu yıllardır tüm hükümetler tarafından bu şekilde kullanılmıştır. Bu tarz dağıtım/yardım politikaları sonuç getirmez. Gerçek sorunları çözmez. Sadece ‘bağımlı’ bir seçmen bloğu yaratır.
Sağlık yardımını ele alalım: İnsanları gerekli medikâl yardımla ölümden kurtarabilirsiniz. Ama eğer eğitim ve teknolojiye yatırım yaparsanız biyomedikal teknolojileri geliştirirseniz, insanların hastalanmasının da, küresel ilaç sektörüne bağımlılığın da önüne geçebilirsiniz.
Küresel şirketleri defedebilirsiniz!..
Gerçek ilerleme böyle sağlanır. Eğer bir şirket kanser tedavisinde etkili bir yol bulursa hiçbir küresel şirket tutunacak dal bulamaz. Aynı yol tüm sektörler için geçerlidir.
Gıda politikalarına bakın:
Bugün kimse bir marul yaprağı ya da bir tavuk butu için birbirini öldürmüyor. Kimse aç değil. Bu halka yiyecek yardımı sağladığımız için değil, tarım teknolojimizi tüm halkın erişebileceği fiyatlarla geliştirebildiğimiz içindir.
Chavez Atatürk’ün karma ekonomik planını uyguluyor. Ülkesinin tüm kaynaklarını halkı için kullanarak, Batı’nın küresel şirketlerini kapının dışında bırakıyor.
‘Küresel bağımlılık karşısına Ulusal bağımsızlık fikrini koyuyor ve milli, yerli, bireysel bağımsızlık için atılması gereken ekonomik, siyasi ve kültürel adımları atıyor.
Ders olsun!
Banu AVAR, 10 Ekim 2012
[email protected]