8 Ekim’de Sıdıka Avar’ı anmak üzere Elazığ’daydım. Elazığ Kitap Fuarı gençler, öğretmenler, doktorlar, imamlar, kaymakamlar, ev hanımlarıyla doluydu. Standımızda bir an yalnız kalmadık.
Üçüncü Dünya Savaşı Yaşanıyor!
“BİR KUŞAK BİR YOL PROJESİ”nin Amacı Ne?
Tıpkı geçen yüzyıldaki gibi emperyal güçler arasında, 1. ve 2.Dünya Savaşları’nda olduğu gibi şimdi de bir paylaşım savaşı sürüyor. Fakat eski yöntemler şu an geçerli değil. Küçük küçük Vekalet savaşları şeklinde yaşıyoruz. Ve bütün bu savaşlar bizim etrafımızda yaşanıyor. Dünyanın merkezi burası! Tüm geçiş noktaları burada!
Öte yandan 143 ülkenin dahil olduğu “BİR KUŞAK BİR YOL PROJESİ” dünyanın ve bölgenin geleceği için büyük önem taşıyor. İnanılmaz bir yatırım söz konusu ve bu projede Türkiye’nin de yatırımları var. Toplam yatırım 1 trilyon dolara ulaşıyor. Haliyle de Batı, bu konuda harekete geçiyor.
Bu çok önemli konunun ayrıntılarını anlattığım söyleşimizi izleyip, yorumlarınızı ve sorularınızı paylaşmanızı bekliyorum.
Dün Elazığ’daydım.
14 yıldır hasret kaldığım Elazığ’da…
Elazığ Kitap Fuarı’nda bir söyleşi gerçekleştirdik.
İyi seyirler…
Banu AVAR, 8 Ekim 2022