Mc Carthy Dönemi ve Amerikan Rüyası

0
2816

Dünya Düzeni’nde zalimlerden mazlumlardan ve direnenlerden söz edeceğiz. Nasıl bir dünya düzeni kurulmuş, kimler bu düzeni kuruyor, kimler kurulan düzenin altında yok oluyor. Amerikan tertibi Yeni Dünya Düzeni acaba eskidi mi? Bu soruları soracağız.

Hitler, dünyaya egemen olma hayaline “yeni nizam” adını vermişti. Amerika onu takip etti. Emperyalizme “Yeni Dünya Düzeni” dedi.

Biz bu programda, dünyaya egemen olmak isteyenlerin sisli planlarından örnekler sunmayı hedefliyoruz. Batının hayatımıza koyduğu ambargoları konuşmak istiyoruz. Türkiye tarihinin kavşak noktalarına bakmak ve değişimi beraber değerlendirmek istiyoruz.

Dünyaya yeni bir düzen düşünenlerin, cebimizden beynimize, dilimizden dinimize uzanan yıkıcı etkilerinden söz etmek istiyoruz. Ve nasıl bir düzen sorusunu sormak istiyoruz.

Büyük balığın küçükleri yediği, güçlünün güçsüzü parçalayıp yuttuğu orman kanunları içinde hayvani güdülerle yaşamak mı yoksa insanlaşmak mı? Daha çok üretmek daha çok öğrenmek daha çok uygarlık daha çok bilim mi! Yoksa ormanın kuytu karanlıklarında daha güçlünün gelip bizi yutmaması için çabalayıp durmak mı, bizden güçsüz olanları vurup kaçmak mı?!

Nasıl bir düzendir bu böyle?

Önceki İçerikBöl ve yut!
Sonraki İçerikNATO’da 57 Yıl!
2009’da Avrasya TV'de DÜNYA DÜZENİ adlı haber programını yaptı. 2004-2008 arasında TRT'de ‘SINIRLAR ARASINDA’ Haber Belgesel Programının yapımcısıydı. Londra City University televizyon bölümünde yüksek lisans yapan ve BBC TV Belgesel kurslarını bitiren Banu Avar BBC Türkçe bölümünde yapımcı ve sunucu olarak çalışmış, TRT’nin Londra muhabirliğini üstlenmiş; Günaydın, Vatan, Dünya, Politika gibi gazetelerde muhabir olarak çalışmış ve birçok dizi yazıya imza atmıştır. TRT 1 ve TRT 2’de yapımcılığını, yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendiği "Mozaik" ve "Kaleideskop" programları yayınlanmıştır. "32. Gün" programının ilk yıllarında programın Londra muhabirliğini yapmış ve Kıbrıs, Demirkırat gibi belgesellerde yapımcı, araştırmacı olarak görev almıştır. BEN SEZAR (‘I, Ceasar’), KIRIM SAVAŞI (‘Crimean War’), BÜYÜK OYUN ‘The Great Game’ ve TRUVA ‘Troy’ gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin künyesinde Türkiye prodüktörü olarak yer almıştır. 1999’da TV8’in belgesel bölümünü kurmuş, 2004’e kadar 30’dan fazla belgesele imza atmıştır. 2004 yılında -Attila İlhan ve Erol Manisalı ile birlikte- işine son verilmiştir. Denizciler, Bir Zamanlar Kıbrıs’da, Artık BİZ DE varız!, Devlerin Savaş Alanı Afganistan, Türkiye Sevdalıları gibi belgesellerden OHRİ, GÜZEL OHRİ Makedonca’ya çevrilmiş ve Makedon Ulusal TV Kanalında bir çok kez gösterime girmiştir; Rıza oğlu Haydar ALİYEV belgeseli ise Azerbaycan Devlet Kanalında defalarca yayınlanmıştır. 2004 yılında yapımına başladığı; Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Orta Asya, Çin, Hindistan, Güney Amerika ve Avrupa’dan dosyalarla 82 ülkeden konuların yer aldığı Sınırlar Arasında belgeseli 2008 mayıs ayında ABD, İsrail, Gürcistan, İsveç Büyükelçilerinin şikayetleri sonucu yayından kaldırıldı.. Bu gerekçe TRT üst yönetimi tarafından beyan edilmiştir! Avar daha sonra, 2009 Şubat - Haziran arasında AVRASYA TV (ART)'de "DÜNYA DÜZENİ" adlı haber programını yaptı. Banu Avar, 2004-2008 yılları arasında 40'dan fazla kurumdan çeşitli ödüller ve plaketler almıştır. 8 kitabı bulunmaktadır: Sınırlar Arasında (2006) Avrasyalı Olmak (2007) Hangi Avrupa (2007) ‘Böl ve Yut!’ (2008) Hangi Dünya Düzeni (2009) Kaçın Demokrasi Geliyor (2010) Gün O Gündür (2012) Zemberek (2016)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz