17 KASIM 2013 İZMİR MİLLÎ İRADE TOPLANTISI

0
1664

İzmir’deydik.

Şehit anası Gülderen Şarlak, Yörük Türkmen dernekleri Kurucusu Mustafa Kaya, Prof. Mehmet Yuva, gazeteci Banu Avar, yazar Metin Aydoğan, İlahiyatçı Sedat Şenermen, Seçkin Ergün, Serdar Polat, gazeteci Mustafa Aslan, İzmir Akşehirliler Derneği başkanı Ramazan Arslanalp, 11 Kasım Derneği başkanı Recep Özdemir, yazar Orhan Özkaya, Orhan Ayber, Yörük Türkmen TV’den İsmail Akçay, Kötekli Yörükleri başkanı Veli Altuntaş, İzmirliler Derneği başkanı Gündüz Kapancıoğlu, ‘durum’u ve ‘çözüm’ü 3 saat süren bir toplantıda ele aldılar.
Ayrıca, Kocaeli’den, Mudanya’dan, İstanbul’dan, Manisa’dan, Bursa’dan gelen dostlar da vardı.

Sonuç: Vatan Tehlikededir. Maskeli ve maskesiz hainlerle kuşatılmıştır. Millete tecavüz edilmektedir. Bu durumdan çıkmak aklı kullanmakla mümkündür. Küresel odaklar, iktidar ve muhalefetteki işbirlikçileri tarafından tecavüz edilen milletin uyanması, zerkedilen zehire panzehir bulunması ile mümkündür.

Bunun için sık aralarla tartışma gruplarının biraraya gelmesi, her cenahtan toplum önderlerinin, çözüme yönelik fikirlerini paylaşmaları gerekmektedir.

Bir kurumsal yapı gereklidir. Bunun çalışmaları yapılmalı ve Aralık ayı boyunca tartışılmalıdır.

Önceki İçerikMİLLİ İRADE BİLDİRİSİ İMZACILARI “MİLLİ İRADE’Yİ ANLATTILAR…
Sonraki İçerikBu Topraklar Hesapların Tutmadığı Topraklar / Banu AVAR
2009’da Avrasya TV'de DÜNYA DÜZENİ adlı haber programını yaptı. 2004-2008 arasında TRT'de ‘SINIRLAR ARASINDA’ Haber Belgesel Programının yapımcısıydı. Londra City University televizyon bölümünde yüksek lisans yapan ve BBC TV Belgesel kurslarını bitiren Banu Avar BBC Türkçe bölümünde yapımcı ve sunucu olarak çalışmış, TRT’nin Londra muhabirliğini üstlenmiş; Günaydın, Vatan, Dünya, Politika gibi gazetelerde muhabir olarak çalışmış ve birçok dizi yazıya imza atmıştır. TRT 1 ve TRT 2’de yapımcılığını, yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendiği "Mozaik" ve "Kaleideskop" programları yayınlanmıştır. "32. Gün" programının ilk yıllarında programın Londra muhabirliğini yapmış ve Kıbrıs, Demirkırat gibi belgesellerde yapımcı, araştırmacı olarak görev almıştır. BEN SEZAR (‘I, Ceasar’), KIRIM SAVAŞI (‘Crimean War’), BÜYÜK OYUN ‘The Great Game’ ve TRUVA ‘Troy’ gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin künyesinde Türkiye prodüktörü olarak yer almıştır. 1999’da TV8’in belgesel bölümünü kurmuş, 2004’e kadar 30’dan fazla belgesele imza atmıştır. 2004 yılında -Attila İlhan ve Erol Manisalı ile birlikte- işine son verilmiştir. Denizciler, Bir Zamanlar Kıbrıs’da, Artık BİZ DE varız!, Devlerin Savaş Alanı Afganistan, Türkiye Sevdalıları gibi belgesellerden OHRİ, GÜZEL OHRİ Makedonca’ya çevrilmiş ve Makedon Ulusal TV Kanalında bir çok kez gösterime girmiştir; Rıza oğlu Haydar ALİYEV belgeseli ise Azerbaycan Devlet Kanalında defalarca yayınlanmıştır. 2004 yılında yapımına başladığı; Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Orta Asya, Çin, Hindistan, Güney Amerika ve Avrupa’dan dosyalarla 82 ülkeden konuların yer aldığı Sınırlar Arasında belgeseli 2008 mayıs ayında ABD, İsrail, Gürcistan, İsveç Büyükelçilerinin şikayetleri sonucu yayından kaldırıldı.. Bu gerekçe TRT üst yönetimi tarafından beyan edilmiştir! Avar daha sonra, 2009 Şubat - Haziran arasında AVRASYA TV (ART)'de "DÜNYA DÜZENİ" adlı haber programını yaptı. Banu Avar, 2004-2008 yılları arasında 40'dan fazla kurumdan çeşitli ödüller ve plaketler almıştır. 8 kitabı bulunmaktadır: Sınırlar Arasında (2006) Avrasyalı Olmak (2007) Hangi Avrupa (2007) ‘Böl ve Yut!’ (2008) Hangi Dünya Düzeni (2009) Kaçın Demokrasi Geliyor (2010) Gün O Gündür (2012) Zemberek (2016)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz