#11 – CAATSA ve Düşman Tanımı

0
631


Malum ekranlar ‘İçimizdeki Amerikalılarla’ dolu! “E canım Türkiye de Rusya’ya yaklaşmasaydı. S-400 almasaydı” ya da “Allah’tan Amerika da Türkiye de NATO üzerinden yaptırım pazarlığına başladılar. NATO ile pazarlık sonucu S-400’ler bir kenarda atıl kalır, Amerika ile arayı düzeltiriz” gibi zavallı yorumlardan geçilmiyor…

Bölüm Tam Metni

Malum ekranlar ‘İçimizdeki Amerikalılarla‘ dolu! “E canım Türkiye de Rusya’ya yaklaşmasaydı. S-400 almasaydı” ya da “Allah’tan Amerika da Türkiye de NATO üzerinden yaptırım pazarlığına başladılar. NATO ile pazarlık sonucu S-400’ler bir kenarda atıl kalır, Amerika ile arayı düzeltiriz” gibi zavallı yorumlardan geçilmiyor…

Bizi yönetenler bu gibi pazarlıklar içine girmekten başka çare bulamıyor. Çünkü gırtlaklarına kadar borçlular. Amerika ile ilişkilerini bağımsız bir ülke gibi götürecek durumda değiller. Koltuklarından gırtlaklarındaki lokmaya kadar Amerikan denetimindeler.

Ekranlardaki şu ünlü CAATSA konuşmalarını izliyorum.

Kısaltmanın Türkçe açılımı “Amerika’nın Düşmanlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası” Yasa diyor ki Rusyadan ya da Çin’den ya da benim istemediğim herhangi bir ülkeden enerji kaynağı ya da silah a-la-maz-sın… Alırsan canına okurum. Haydut devlet Amerika Birleşik Devletleri’nin diğer ülkelere karşı tutumu bu. Özellikle borçlandırılmış ülkelere karşı!

60 yıl önceye gidelim Amerikan eliti Türkiye için ne düşünüyor bir mektuba göz atalım. Mektubu yazan Dış İlişkiler Konseyinden, Yahudi Lobisinin en büyük ismi Nelson A. Rockefeller. Mektubun muhatabı Amerikan başkanı Eisenhower. Yıl 1956.

Bakın Rockefeller başkanına ne diyor:

“Başkan Eisenhower,
Ekonomik yayılma planını azgelişmiş bölgelerde uygulamak zorundayız… Yardımda birinci gruba giren –Türkiye gibi- ülkelere yapılacak yardımlar ve açılacak krediler öncelikle askeri nitelikte olmalıdır.
OLTAYA YAKALANMIŞ BALIĞIN YEME İHTİYACI YOKTUR. Biz Türkiye Oltadaki balık oluyoruz!
Türkiyeye Genişletilmiş iktisadi yardım, ters sonuçlar verebilir; bu ülkenin (çok dikkat) bağımsızlık eğilimini arttırıp, mevcut askeri paktları zayıflatabilir…. Türkiye gibi ülkelere doğrudan doğruya iktisadi yardım yapalım ama bu BİZE UYGUN VE BİZE BAĞLI HÜKÜMETLERİ İKTİDARDA TUTACAK VE BİZE DÜŞMAN MUHALİF OLANLARI ETKİSİZ BIRAKACAK BİÇİMDE OLMALIDIR.
ABD İLE İŞBİRLİĞİNE HAZIR YERLİ İŞADAMLARINA YARDIMI ARTTIRMALIYIZ, VE BU İŞADAMLARININ, İLGİLİ ÜLKELERİN EKONOMİSİNDE KİLİT NOKTALARI ELE GEÇİRMELERİNİ SAĞLAMSLIYIZ, BUNA DAYANARAK POLİTİK ETKİLERİ DE ARTACAKTIR.”

Nelson A. Rockefeller

Bu kadar açık ve net!

Önceki İçerik#10 – Kamala ve Diğerleri
Sonraki İçerik#12 – 2020’den Kalan
2009’da Avrasya TV'de DÜNYA DÜZENİ adlı haber programını yaptı. 2004-2008 arasında TRT'de ‘SINIRLAR ARASINDA’ Haber Belgesel Programının yapımcısıydı. Londra City University televizyon bölümünde yüksek lisans yapan ve BBC TV Belgesel kurslarını bitiren Banu Avar BBC Türkçe bölümünde yapımcı ve sunucu olarak çalışmış, TRT’nin Londra muhabirliğini üstlenmiş; Günaydın, Vatan, Dünya, Politika gibi gazetelerde muhabir olarak çalışmış ve birçok dizi yazıya imza atmıştır. TRT 1 ve TRT 2’de yapımcılığını, yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendiği "Mozaik" ve "Kaleideskop" programları yayınlanmıştır. "32. Gün" programının ilk yıllarında programın Londra muhabirliğini yapmış ve Kıbrıs, Demirkırat gibi belgesellerde yapımcı, araştırmacı olarak görev almıştır. BEN SEZAR (‘I, Ceasar’), KIRIM SAVAŞI (‘Crimean War’), BÜYÜK OYUN ‘The Great Game’ ve TRUVA ‘Troy’ gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin künyesinde Türkiye prodüktörü olarak yer almıştır. 1999’da TV8’in belgesel bölümünü kurmuş, 2004’e kadar 30’dan fazla belgesele imza atmıştır. 2004 yılında -Attila İlhan ve Erol Manisalı ile birlikte- işine son verilmiştir. Denizciler, Bir Zamanlar Kıbrıs’da, Artık BİZ DE varız!, Devlerin Savaş Alanı Afganistan, Türkiye Sevdalıları gibi belgesellerden OHRİ, GÜZEL OHRİ Makedonca’ya çevrilmiş ve Makedon Ulusal TV Kanalında bir çok kez gösterime girmiştir; Rıza oğlu Haydar ALİYEV belgeseli ise Azerbaycan Devlet Kanalında defalarca yayınlanmıştır. 2004 yılında yapımına başladığı; Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Orta Asya, Çin, Hindistan, Güney Amerika ve Avrupa’dan dosyalarla 82 ülkeden konuların yer aldığı Sınırlar Arasında belgeseli 2008 mayıs ayında ABD, İsrail, Gürcistan, İsveç Büyükelçilerinin şikayetleri sonucu yayından kaldırıldı.. Bu gerekçe TRT üst yönetimi tarafından beyan edilmiştir! Avar daha sonra, 2009 Şubat - Haziran arasında AVRASYA TV (ART)'de "DÜNYA DÜZENİ" adlı haber programını yaptı. Banu Avar, 2004-2008 yılları arasında 40'dan fazla kurumdan çeşitli ödüller ve plaketler almıştır. 8 kitabı bulunmaktadır: Sınırlar Arasında (2006) Avrasyalı Olmak (2007) Hangi Avrupa (2007) ‘Böl ve Yut!’ (2008) Hangi Dünya Düzeni (2009) Kaçın Demokrasi Geliyor (2010) Gün O Gündür (2012) Zemberek (2016)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz