Sevr’den BOP’a Türkiye

0
2875

Belki bir tünelin içinden geçtiğimizden Türkiye’nin dışarıyla temaslarının ne kadar yoğunlaştığını fark edemiyoruz. Son zamanlarda Türkiye’ye gelen gidenin haddi hesabı yok. Amerika Dışişleri Bakanı Amerikan genel kurmay başkanı, Amerikan istihbaratı, para fonu yöneticileri Avrupa Birliği otoriteleri, Türkiye’nin suyuyla yakından ilgilenenler Tüm forumlar, Habitatlar, Medeniyetler İttifakı Türkiye’de yapılıyor. Barack Obama göreve gelir gelmez, 2. yurtdışı ziyaretini Türkiye’ye yapacağını açıklıyor. Bunlar hayra alamet değil!

Ekranlarda sempati dağıtanlar acaba gizli görüşmelerde neler konuşuyor? Irak’dan çekilecek askerler acaba hangi limanlarımız üzerinden geçecekler? Amerika’nın istediği destek neleri kapsıyor? Amerika, Kıbrıs, Ermeni sınırı, Fener Rum Patrikhanesi ve Güneydoğu konusunda ne tavsiyelerde bulunuyor?

Aslında bu tavsiyeler ve dayatmalar 100 yıldır sürüyor? Biz bugün batının yüz yıllık hayallerine bir göz atacağız. İstek ve tavsiyelerin pek değişmediğini kanıtlayacağız. Sevr anlaşmasından Büyük Ortadoğu Projesine, batının Türkiye için planlarını kendi sözleriyle size sunacağız.

Önceki İçerikCIA ve Darbeler
Sonraki İçerikObama’nın Gelişi ve Meali
2009’da Avrasya TV'de DÜNYA DÜZENİ adlı haber programını yaptı. 2004-2008 arasında TRT'de ‘SINIRLAR ARASINDA’ Haber Belgesel Programının yapımcısıydı. Londra City University televizyon bölümünde yüksek lisans yapan ve BBC TV Belgesel kurslarını bitiren Banu Avar BBC Türkçe bölümünde yapımcı ve sunucu olarak çalışmış, TRT’nin Londra muhabirliğini üstlenmiş; Günaydın, Vatan, Dünya, Politika gibi gazetelerde muhabir olarak çalışmış ve birçok dizi yazıya imza atmıştır. TRT 1 ve TRT 2’de yapımcılığını, yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendiği "Mozaik" ve "Kaleideskop" programları yayınlanmıştır. "32. Gün" programının ilk yıllarında programın Londra muhabirliğini yapmış ve Kıbrıs, Demirkırat gibi belgesellerde yapımcı, araştırmacı olarak görev almıştır. BEN SEZAR (‘I, Ceasar’), KIRIM SAVAŞI (‘Crimean War’), BÜYÜK OYUN ‘The Great Game’ ve TRUVA ‘Troy’ gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin künyesinde Türkiye prodüktörü olarak yer almıştır. 1999’da TV8’in belgesel bölümünü kurmuş, 2004’e kadar 30’dan fazla belgesele imza atmıştır. 2004 yılında -Attila İlhan ve Erol Manisalı ile birlikte- işine son verilmiştir. Denizciler, Bir Zamanlar Kıbrıs’da, Artık BİZ DE varız!, Devlerin Savaş Alanı Afganistan, Türkiye Sevdalıları gibi belgesellerden OHRİ, GÜZEL OHRİ Makedonca’ya çevrilmiş ve Makedon Ulusal TV Kanalında bir çok kez gösterime girmiştir; Rıza oğlu Haydar ALİYEV belgeseli ise Azerbaycan Devlet Kanalında defalarca yayınlanmıştır. 2004 yılında yapımına başladığı; Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Orta Asya, Çin, Hindistan, Güney Amerika ve Avrupa’dan dosyalarla 82 ülkeden konuların yer aldığı Sınırlar Arasında belgeseli 2008 mayıs ayında ABD, İsrail, Gürcistan, İsveç Büyükelçilerinin şikayetleri sonucu yayından kaldırıldı.. Bu gerekçe TRT üst yönetimi tarafından beyan edilmiştir! Avar daha sonra, 2009 Şubat - Haziran arasında AVRASYA TV (ART)'de "DÜNYA DÜZENİ" adlı haber programını yaptı. Banu Avar, 2004-2008 yılları arasında 40'dan fazla kurumdan çeşitli ödüller ve plaketler almıştır. 8 kitabı bulunmaktadır: Sınırlar Arasında (2006) Avrasyalı Olmak (2007) Hangi Avrupa (2007) ‘Böl ve Yut!’ (2008) Hangi Dünya Düzeni (2009) Kaçın Demokrasi Geliyor (2010) Gün O Gündür (2012) Zemberek (2016)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz