MİLLİ İRADE BİRLİĞİ'NİN YAYINEVİ ELMADAĞI YAYINLARI 16 MAYIS'DA KURULDU! HAYIRLI OLSUN..

0
1289

10394106_814047015271980_8861637620142961334_n
Elmadağı Yayınları kurulmuştur. Ve ilk kitabı MİLLİ İRADE NEDİR? Haziran içinde yayınlanacaktır. Site’nin BİZ bölümünde ilan edilmiş olan Danışma Kurulu yayınla ilgili çalışmaları yapmıştır.
Önsözü şöyledir:
“İRADE-İ MİLLİYE” İLK “SÖZ” İDİ…
İrade-i Milliye, MİLLÎ İRADE, işgal altındaki Anadolu’da 1919’da başlayan Kurtuluş mücadelesinin ilk yayın organı idi. Sivas Kongresi’nde karar alınmış ve İrade-i Milliye gazetesi yayına başlamıştı. Sorumlu müdürü 22 yaşında bir gençti: Demircizade Selahattin. Yazı işleri müdürü Mazhar Müfit bey. Gazete başlığı altında şu ibare yeralmıştı:
“Milletin arzu ve isteklerinin savunucusudur.”
Bizler de ilk söz olarak MİLLÎ İRADE demeyi seçtik!
Haziran 2013’de Şehit aileleri, Yörük dernekleri öncülüğünde bir grup aydın, işçi, köylü, esnaf, yani bu vatanın evlatları olarak, bir araya geldik ve MİLLÎ İRADE BİLDİRİSİ’ni kaleme aldık.
Bildiri, hakkın müdafaası ve Millî İrade’nin ortaya çıkmasının bir namus ve şeref meselesi olduğunu sindirmiş, HER CENAHTAN vatanseverlerin, PARTİLERDEN BAĞIMSIZ olarak biraraya gelmesini amaçlamaktadır.
Hedefimiz TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE’dir. NATO, AB, ABD güdümünden kurtarılmış bir Türkiye’dir.MİLLÎ savunmanın, MİLLÎ ekonominin ve MİLLÎ eğitimin yeniden tesisidir. Atatürk maskesiyle ya da Allah’la aldatanlardan uzak, Türk milletinin yanında aydınlık bir geleceği inşa etmek için, ÖNGÖRÜLÜ İNSANLARLA FİKİR ÜRETMEKTİR.
Ağustos 2013’de milliiradebildirisi.org ve mayıs 2014’de milliiradebirligi.org adresli siteler yayın hayatına girmiş, fikirler ve faaliyetler daha geniş kitlelere ulaşmaya başlamıştır. Son derece zorlu şartlarda ağır ama sağlam adımlar atmaya çaba gösterilmektedir.. Bu yolculukta bize katılan binlerce kişi olmuştur. Bazı arkadaşlarımız ise yola ayrı devam etme kararı almışlardır.
Türkiye’nin içinden geçtiği tünel, samimi vatanseverlerin hepsini bir gün aynı yerde toplayacaktır. Bu “tarihin emri”dir.
Millî İrade Bildirisi’nin imzalanmasının birinci yıldönümünde Türkiye için her konuda çözüm önerileri sunacak bir dizi çalışmayı milletle buluşturabilmek amacıyla bir yayınevi kurulması kararı alınmıştır. Ve 16 Mayıs 2014’de Elmadağı Yayınları imzacıların girişimiyle hayata geçirilmiştir. Bu isim Prof.Cihan Dura’nın önerisidir. Önerisini Falih Rıfkı Atay’ın şu metniyle iletmiştir:
“Tarih 23 Nisan 1920… Ankara’da Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Memleketin her tarafından birçok milletvekili gelmiştir. Bu yeni meclise gelenlerin bir kısmı Ankara’ da hiçbir şeyin olmadığını görünce, ümitsizliğe düşmüşlerdir. Bahsedilen ne Yeşilordu, ne hazine, ne yatacak otel, hiçbir şey yoktu. Sadece, Mustafa Kemal vardı.
Bazılarına bu dava çürük gelmiş olacak ki, memleketlerine dönmeye karar verdiler. Bunlar geri dönerlerse mecliste huzursuzluk olacağını anlayan Mustafa Kemal, kürsüye çıktı. O gün pek heyecanlıydı. Atatürk’ ün hayatında belki de böyle canlı bir tablo hiç olmamıştı. Milletvekillerine şöyle seslendi:
– İşittim ki, bazı arkadaşlar yoksulluğumuzu bahane ederek memleketlerine dönmek istiyorlarmış. Ben kimseyi zorla milli meclise davet etmedim. Herkes kararında özgürdür, bunlara başkaları da katılabilir. Ben bu mukaddes davaya inanmış bir insan sıfatı ile buradan bir yere gitmemeye karar verdim. Hatta, hepiniz gidebilirsiniz. Asker Mustafa Kemal mavzerini eline alır, fişeklerini göğsüne dizer, bir eline de bayrağını alır, bu şekilde Elmadağı’na çıkar, orada tek kurşunum kalana kadar vatanı savunurum. Kurşunlarım bitince de bu aciz vücudumu bayrağıma sarar, düşman kurşunları ile yaralanır, temiz kanımı, mukaddes bayrağıma içire içire tek başıma can veririm. Ben buna ant içtim!
Birden, herkesi bir heyecan dalgası sardı, kimse gözyaşlarını tutamıyordu.”
94 yıl sonra benzer bir heyecanla mücadele ediyoruz.. Önce ‘işgale’ karşı ortak hedefleri önümüze koyacağız.. Elmadağı bize bu fırsatı verecektir.
Elmadağı Yayınları’nın ilk kitabı “MİLLÎ İRADE” NEDİR? 21 yazarın anlatımıyla sizlerle buluşuyor. Devamı gelecektir…
Hayırlı olsun.

Önceki İçerik“NATO’DAN ÇIKMADIKÇA BU REZİLLİK SÜRER!” Amiral Cem Gürdeniz ile söyleşi … 2. Bölüm
Sonraki İçerikGezi olaylarının 1. yılı…
2009’da Avrasya TV'de DÜNYA DÜZENİ adlı haber programını yaptı. 2004-2008 arasında TRT'de ‘SINIRLAR ARASINDA’ Haber Belgesel Programının yapımcısıydı. Londra City University televizyon bölümünde yüksek lisans yapan ve BBC TV Belgesel kurslarını bitiren Banu Avar BBC Türkçe bölümünde yapımcı ve sunucu olarak çalışmış, TRT’nin Londra muhabirliğini üstlenmiş; Günaydın, Vatan, Dünya, Politika gibi gazetelerde muhabir olarak çalışmış ve birçok dizi yazıya imza atmıştır. TRT 1 ve TRT 2’de yapımcılığını, yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendiği "Mozaik" ve "Kaleideskop" programları yayınlanmıştır. "32. Gün" programının ilk yıllarında programın Londra muhabirliğini yapmış ve Kıbrıs, Demirkırat gibi belgesellerde yapımcı, araştırmacı olarak görev almıştır. BEN SEZAR (‘I, Ceasar’), KIRIM SAVAŞI (‘Crimean War’), BÜYÜK OYUN ‘The Great Game’ ve TRUVA ‘Troy’ gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin künyesinde Türkiye prodüktörü olarak yer almıştır. 1999’da TV8’in belgesel bölümünü kurmuş, 2004’e kadar 30’dan fazla belgesele imza atmıştır. 2004 yılında -Attila İlhan ve Erol Manisalı ile birlikte- işine son verilmiştir. Denizciler, Bir Zamanlar Kıbrıs’da, Artık BİZ DE varız!, Devlerin Savaş Alanı Afganistan, Türkiye Sevdalıları gibi belgesellerden OHRİ, GÜZEL OHRİ Makedonca’ya çevrilmiş ve Makedon Ulusal TV Kanalında bir çok kez gösterime girmiştir; Rıza oğlu Haydar ALİYEV belgeseli ise Azerbaycan Devlet Kanalında defalarca yayınlanmıştır. 2004 yılında yapımına başladığı; Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Orta Asya, Çin, Hindistan, Güney Amerika ve Avrupa’dan dosyalarla 82 ülkeden konuların yer aldığı Sınırlar Arasında belgeseli 2008 mayıs ayında ABD, İsrail, Gürcistan, İsveç Büyükelçilerinin şikayetleri sonucu yayından kaldırıldı.. Bu gerekçe TRT üst yönetimi tarafından beyan edilmiştir! Avar daha sonra, 2009 Şubat - Haziran arasında AVRASYA TV (ART)'de "DÜNYA DÜZENİ" adlı haber programını yaptı. Banu Avar, 2004-2008 yılları arasında 40'dan fazla kurumdan çeşitli ödüller ve plaketler almıştır. 8 kitabı bulunmaktadır: Sınırlar Arasında (2006) Avrasyalı Olmak (2007) Hangi Avrupa (2007) ‘Böl ve Yut!’ (2008) Hangi Dünya Düzeni (2009) Kaçın Demokrasi Geliyor (2010) Gün O Gündür (2012) Zemberek (2016)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz