"Küçük Adamlara Büyük Oyunlar" / Banu AVAR

0
1012

Sanal hapı yutan çocuklar, bir ekranın önünde Hristiyan batı medeniyetinin yarattığı ‘idol’lerle hayata başlarlar. Taze beyin hapı yutar ve kendini BenTen , Süpermen, Bakugan zannederek yaşar. İç dünyasını ele geçiren karakterler, oluşmakta olan bir kimliği baskılar!
İşte sevgili kardeşim Ömür Kurt tüm örnekleriyle bilgisayar kahramanlarının akıttığı zehiri yazdı. Tüm gençler, öğretmen ve aileler bu kitabı okumalı…
Emperyal güçlerin yarattığı, çocukluktan itibaren bizi ele geçiren sanal kahramanlara karşı nasıl bir kalkan oluşturabiliriz, KÜLTÜREL SOYKIRIM araçlarının en etkilisiyle nasıl başa çıkabiliriz, okumalı, farketmeli ve çözüm üretmeliyiz.
Ömür Kurt’un bu konuda Türkiye’de bir ilk olan araştırması, temel tehlikeyi olanca açıklığıyla ortaya koyuyor. Hristiyan kültüründe temel olan ‘ İyiler ve Kötüler’ kavramlarıdır. Asyatik toplumlarda , İslamda iyi kötü basitleştirmesi yoktur!..
Sanal kahramanların bir kısmı İYİ bir kısmı KÖTÜ’dür. Ve ne hikmetse kötü olan hep Batı karşıtları, doğulu, Müslüman, iyiler hep batılı Hristiyan emperyalizme aşkla bağlı olanlardır.
Artık ne Keloğlan ne Nasreddin Hoca ne Hacivat ne karagöz çocuklarımızın dağarcığında değildir. Onlar Miki fare, Kayu, Süpermen etkisine çoktan girmiş, onsuz bir giysi bile düşünemez haldedir.

İlk eğitim sonrası, genç beyinler, ‘tek dünya düzeni’ için hazırlanmaya başlarlar. Voltran adlı filmde kahraman, ‘evrenin koruyucusudur’! Galaksi Birliği’nde ‘barış’ı tesis eden ‘güç’tür!..
Ninja kahramanları ABD’nin dünyanın merkezi olduğu işlenir. Tüm süper kahramanlar, Amerikan tiplidir ve kimsenin başa çıkamayacağı güce sahiptir. Bu kusursuz bir beyin yıkama şeklidir.
Ve tiryaki edicidir. Bir kez çizgi filmler ve bilgisayar oyunlarına bulaşan çocuk ya da gençten etkiyi silmek mümkün değildir.
Ömür sadece çizgi film ve bilgisayar oyunlarından sözetmiyor, tv ekranlarından yayılan zehiri geniş bir örneklemeyle size aktarıyor. Bizi biz olmaktan çıkaran, robotlaştıran süreci akıcı bir dille anlatıyor. Ve en önemlisi çözümler öneriyor.
Bu teknolojik yıkıma karşı hepimizin uyanık olması, çareler bulması ve uygulaması had safhada önemli…
KÜÇÜK ADAMLARA BÜYÜK OYUNLAR tüm eğitim kurumlarında okutulmalı, aileler ve öğretmenler ve ana hedef gençler kitabı dikkatle incelemeli ve bu gibi çalışmalara hız verilmeli. Bu ve benzer çalışmalar emperyalizme karşı söylenensoyut sözlerden çok daha etkili…
Eline sağlık Ömür Kurt kardeşim…
Banu AVAR, 8 Şubat 2013
[email protected]

Önceki İçerikİrlanda 'Modeli' Mi?! / Banu AVAR
Sonraki İçerikToplumsal Travma ve Pansuman! / Banu AVAR
2009’da Avrasya TV'de DÜNYA DÜZENİ adlı haber programını yaptı. 2004-2008 arasında TRT'de ‘SINIRLAR ARASINDA’ Haber Belgesel Programının yapımcısıydı. Londra City University televizyon bölümünde yüksek lisans yapan ve BBC TV Belgesel kurslarını bitiren Banu Avar BBC Türkçe bölümünde yapımcı ve sunucu olarak çalışmış, TRT’nin Londra muhabirliğini üstlenmiş; Günaydın, Vatan, Dünya, Politika gibi gazetelerde muhabir olarak çalışmış ve birçok dizi yazıya imza atmıştır. TRT 1 ve TRT 2’de yapımcılığını, yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendiği "Mozaik" ve "Kaleideskop" programları yayınlanmıştır. "32. Gün" programının ilk yıllarında programın Londra muhabirliğini yapmış ve Kıbrıs, Demirkırat gibi belgesellerde yapımcı, araştırmacı olarak görev almıştır. BEN SEZAR (‘I, Ceasar’), KIRIM SAVAŞI (‘Crimean War’), BÜYÜK OYUN ‘The Great Game’ ve TRUVA ‘Troy’ gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin künyesinde Türkiye prodüktörü olarak yer almıştır. 1999’da TV8’in belgesel bölümünü kurmuş, 2004’e kadar 30’dan fazla belgesele imza atmıştır. 2004 yılında -Attila İlhan ve Erol Manisalı ile birlikte- işine son verilmiştir. Denizciler, Bir Zamanlar Kıbrıs’da, Artık BİZ DE varız!, Devlerin Savaş Alanı Afganistan, Türkiye Sevdalıları gibi belgesellerden OHRİ, GÜZEL OHRİ Makedonca’ya çevrilmiş ve Makedon Ulusal TV Kanalında bir çok kez gösterime girmiştir; Rıza oğlu Haydar ALİYEV belgeseli ise Azerbaycan Devlet Kanalında defalarca yayınlanmıştır. 2004 yılında yapımına başladığı; Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Orta Asya, Çin, Hindistan, Güney Amerika ve Avrupa’dan dosyalarla 82 ülkeden konuların yer aldığı Sınırlar Arasında belgeseli 2008 mayıs ayında ABD, İsrail, Gürcistan, İsveç Büyükelçilerinin şikayetleri sonucu yayından kaldırıldı.. Bu gerekçe TRT üst yönetimi tarafından beyan edilmiştir! Avar daha sonra, 2009 Şubat - Haziran arasında AVRASYA TV (ART)'de "DÜNYA DÜZENİ" adlı haber programını yaptı. Banu Avar, 2004-2008 yılları arasında 40'dan fazla kurumdan çeşitli ödüller ve plaketler almıştır. 8 kitabı bulunmaktadır: Sınırlar Arasında (2006) Avrasyalı Olmak (2007) Hangi Avrupa (2007) ‘Böl ve Yut!’ (2008) Hangi Dünya Düzeni (2009) Kaçın Demokrasi Geliyor (2010) Gün O Gündür (2012) Zemberek (2016)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz