Attila İlhan’ın 87. doğum gününde öğrettikleri önünde saygıyla eğilerek! ‘GÜN O GÜN OLMASIN?!’

0
950

Attila İlhan’ın 87. doğum gününde öğrettikleri önünde saygıyla eğilerek!
‘GÜN O GÜN OLMASIN?!’
‘Batı – isteyen emperyalizm anlayabilir- üçüncü ülkelere bulaştı mı, hemen oracıkta kendi İslamcılığı’nı, kendi Türkçülüğü’nü, kendi Komünistliği’ni örgütler. Bu yalnız Türkiye’de değil her yerde böyle olmuştur, halen de böyledir…. Ülkemiz de de bugün bile meraklısı isterse, kaşla göz arasında, Batı yandaşı Müslümanlığı, Batı yandaşı Türkçülüğü, batı yandaşı Sosyalistliği sayabilir.Aslında ‘sistem’in bir süredir ‘evrensel ideoloji’ konumuna taşımaya çalıştığı ‘küreselleşme’ budur ki, yerkürede emperyalizm’in mutlak hegemonyasını ifade ediyor.’
Attila İlhan, 2004’de yayınladığı BİR MİLLET UYANIYOR!… serisinin ilk kitabında TAKDİM bölümünü şu saptama ve belgelerle bitirmişti.
‘Batı ittifakı ve NATO üyeliğinden bu tarafa, ‘sistem’ ekonomiden kültüre, savunmadan eğitim ve öğretime, bütün ‘Ulusal’ kalelerimizi düşürmek peşindedir. Dil’ini ve din’inin açık açık, göstere göstere, dayatmaya başlamıştır.. geçen yüzyılın başındakine benzer bir dünya savaşı ‘mağlubu’ olmadığımız halde, aşağı yukarı aynı muameleye maruz kalmaktayız.. O ZAMAN HANGİ KESİMDEN OLURSAK OLALIM, O DÖNEMDEKİ BENZERLERİMİZİN, NE YAPTIĞINA BAKACAĞIZ;ÇÜNKÜ ONLAR, ‘MUZAFFER’ OLMUŞLARDIR…
1920’li yılların, Gazi ve Şehit Ankara’sında, Gazi mustafa Kemal Paşa, bir yanına Ziya Bey’i (Gökalp) almıştı, bir yanına Yusuf Akçura’yı; Mehmet Akif Bey hiç uzağında değildi; İstiklal marşı ona rica edilmişti. Börekçizade Rıfat Hoca Efendi’yle eylem birliği yapıyorlar, dahası Baku’da ittihatçıları etkisiz kılıp, TKP’yi örgütleyen Mustafa Suphi Bey- ki Galiyef ‘den ruhsatlıdır- Paşa’dan, Ankara’da mülaki olmayı rica ediyor ve ricası kabul ediliyor. Esasen o da, ‘sosyalist sol’da görünen Ethem Nejat Bey de, Şevket Süreyya Bey de, formasyonu itibariyle, ‘Türk Ocağı aydını’dırlar. Nazım Hikmet de Vala Nurettin’le Anadolu’ya iltihak etmiştir…’
Ruhun ŞAD OLSUN Attila ağabey!

Önceki İçerikEn Çok Korktukları Budur! / Banu AVAR
Sonraki İçerikGün O Gün Olmasın? / Banu AVAR
2009’da Avrasya TV'de DÜNYA DÜZENİ adlı haber programını yaptı. 2004-2008 arasında TRT'de ‘SINIRLAR ARASINDA’ Haber Belgesel Programının yapımcısıydı. Londra City University televizyon bölümünde yüksek lisans yapan ve BBC TV Belgesel kurslarını bitiren Banu Avar BBC Türkçe bölümünde yapımcı ve sunucu olarak çalışmış, TRT’nin Londra muhabirliğini üstlenmiş; Günaydın, Vatan, Dünya, Politika gibi gazetelerde muhabir olarak çalışmış ve birçok dizi yazıya imza atmıştır. TRT 1 ve TRT 2’de yapımcılığını, yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendiği "Mozaik" ve "Kaleideskop" programları yayınlanmıştır. "32. Gün" programının ilk yıllarında programın Londra muhabirliğini yapmış ve Kıbrıs, Demirkırat gibi belgesellerde yapımcı, araştırmacı olarak görev almıştır. BEN SEZAR (‘I, Ceasar’), KIRIM SAVAŞI (‘Crimean War’), BÜYÜK OYUN ‘The Great Game’ ve TRUVA ‘Troy’ gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin künyesinde Türkiye prodüktörü olarak yer almıştır. 1999’da TV8’in belgesel bölümünü kurmuş, 2004’e kadar 30’dan fazla belgesele imza atmıştır. 2004 yılında -Attila İlhan ve Erol Manisalı ile birlikte- işine son verilmiştir. Denizciler, Bir Zamanlar Kıbrıs’da, Artık BİZ DE varız!, Devlerin Savaş Alanı Afganistan, Türkiye Sevdalıları gibi belgesellerden OHRİ, GÜZEL OHRİ Makedonca’ya çevrilmiş ve Makedon Ulusal TV Kanalında bir çok kez gösterime girmiştir; Rıza oğlu Haydar ALİYEV belgeseli ise Azerbaycan Devlet Kanalında defalarca yayınlanmıştır. 2004 yılında yapımına başladığı; Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Orta Asya, Çin, Hindistan, Güney Amerika ve Avrupa’dan dosyalarla 82 ülkeden konuların yer aldığı Sınırlar Arasında belgeseli 2008 mayıs ayında ABD, İsrail, Gürcistan, İsveç Büyükelçilerinin şikayetleri sonucu yayından kaldırıldı.. Bu gerekçe TRT üst yönetimi tarafından beyan edilmiştir! Avar daha sonra, 2009 Şubat - Haziran arasında AVRASYA TV (ART)'de "DÜNYA DÜZENİ" adlı haber programını yaptı. Banu Avar, 2004-2008 yılları arasında 40'dan fazla kurumdan çeşitli ödüller ve plaketler almıştır. 8 kitabı bulunmaktadır: Sınırlar Arasında (2006) Avrasyalı Olmak (2007) Hangi Avrupa (2007) ‘Böl ve Yut!’ (2008) Hangi Dünya Düzeni (2009) Kaçın Demokrasi Geliyor (2010) Gün O Gündür (2012) Zemberek (2016)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz