Tayyip Erdoğan yarın St. Petersburg’da Putin’le buluşuyor. Bir anda, Suriye nedeniyle iyice sertleşen ilişkiler yaşadığımız Rusya ‘Dost ve müttefik, stratejik ortak’ ilan edildi.
Bir anda bu güne kadar her noktamızla ve anlaşmalarla bağlı ve bağımlı olduğumuz Avrupa Birliği’ne; 70 yıldır savunmamız başta olmak üzere her alanımızda ağırlığını hissettiren ABD ve uzantılarına dirsek gösteriliyor .. Bağlı olduğumuz bu anlaşmaları en ölümcülleri AKP iktidarı sırasında imzalanmıştı.. Özellikle bir kukla devlet kuruluşuna yol açacak olan İkiz Yasalar 2003’de, Bölgesel Kalkınma Ajansları ise 2006 da imzalandı.
Darbe ve devamı ile iyice belirginleşen bir ‘dış politika farklılığı’ yaşıyoruz..

Şanghay İşbirliği Örgütü’ne göz kırpma ve ‘darbe’ sonrası ilk üst düzey görüşmenin Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’le gerçekleşmesi , Putin’le ‘stratejik ortaklık’ acaba uzatmalı sevgiliye nispet yapmak için mi?

Amerika ve İsrail’in örtülü operasyonlarını, renkli devrimlerini, ılımlı islam ve medeniyetler çatışması ve ittifak teorilerini, her nevi ‘baharlarını’ ve ‘genişletilmiş ve büyük’ projelerini konu ettiği için ABD büyükelçiliğinin dşişlerine aktif müdahalesiyle TRT’den atılmış biri olarak bu soruyu ben sormayayım da kim sorsun?!
BU bir ‘can havli’ dönüşü müdür? AKP ve Erdoğan özellikle son bir yıldır Batı basınında ‘deliğe süpürülme’ ‘kullanım zamanının bittiği’ yönünde haberlerle uyarılıyor. Bugüne kadar uyguladığı politikalardan farklı yollara saparsa başına gelecekler kulağına fısıldanıyor. Bazen 70 yıllık ‘anlaşmalarla’ bazen NATO bağımlılığı ile yeri geldiğinde 600 milyar dolarlık dış açık hatırlatılarak, ‘demokrasi ve insan hakları ve özgürlükler’ konusundaki notlarındaki düşüklük vurgulanarak ve PKK ve PYD ile uğraşmaması yeniden ‘ÇÖZÜM/ÇÖZÜLME’ sürecine dönmesi konusunda uyarılıyor.

Küresel elitin kendisine ve iktidarına ‘son biçmiş’ olduğunu anlayan AKP ve Erdoğan, 14 yıl uyguladığı Ergenekonlu Balyozlu, Haburlu, Oslolu, Çözüm süreçli, Suriye ve Irak’da batının baş görevlisi konumundan bambaşka bir denize mi yelken açıyor?
İsviçre’nin L’Hebdo dergisinde, “Batı Türkiye Rusya görüşmeleri konusunda endişe duymakta çok haklı”; “Putin Erdoğan görüşmesi sonucu Erdoğan’ın Suriye duruşunu değiştirmesi olası” deniyor. Bloomberg’in Henry Meyer’i , ‘Batının başaşağı politikaları üzerine basan Putin’in Türkiye üzerinden NATO’yu da sarsacağını söylüyor. İngiliz ve Amerikan basını benzer yorumlarla dolu.

Peki buradan nereye gideriz? Bekleyip göreceğiz.

Önceki İçerikKARAMSARLIK YASAK!
Sonraki İçerikIRAK’TA KÜRT KORİDORU NASIL AÇILDI? TÜRKİYE ELİYLE KURDURULAN BARZANİSTAN…
2009’da Avrasya TV'de DÜNYA DÜZENİ adlı haber programını yaptı. 2004-2008 arasında TRT'de ‘SINIRLAR ARASINDA’ Haber Belgesel Programının yapımcısıydı. Londra City University televizyon bölümünde yüksek lisans yapan ve BBC TV Belgesel kurslarını bitiren Banu Avar BBC Türkçe bölümünde yapımcı ve sunucu olarak çalışmış, TRT’nin Londra muhabirliğini üstlenmiş; Günaydın, Vatan, Dünya, Politika gibi gazetelerde muhabir olarak çalışmış ve birçok dizi yazıya imza atmıştır. TRT 1 ve TRT 2’de yapımcılığını, yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendiği "Mozaik" ve "Kaleideskop" programları yayınlanmıştır. "32. Gün" programının ilk yıllarında programın Londra muhabirliğini yapmış ve Kıbrıs, Demirkırat gibi belgesellerde yapımcı, araştırmacı olarak görev almıştır. BEN SEZAR (‘I, Ceasar’), KIRIM SAVAŞI (‘Crimean War’), BÜYÜK OYUN ‘The Great Game’ ve TRUVA ‘Troy’ gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin künyesinde Türkiye prodüktörü olarak yer almıştır. 1999’da TV8’in belgesel bölümünü kurmuş, 2004’e kadar 30’dan fazla belgesele imza atmıştır. 2004 yılında -Attila İlhan ve Erol Manisalı ile birlikte- işine son verilmiştir. Denizciler, Bir Zamanlar Kıbrıs’da, Artık BİZ DE varız!, Devlerin Savaş Alanı Afganistan, Türkiye Sevdalıları gibi belgesellerden OHRİ, GÜZEL OHRİ Makedonca’ya çevrilmiş ve Makedon Ulusal TV Kanalında bir çok kez gösterime girmiştir; Rıza oğlu Haydar ALİYEV belgeseli ise Azerbaycan Devlet Kanalında defalarca yayınlanmıştır. 2004 yılında yapımına başladığı; Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Orta Asya, Çin, Hindistan, Güney Amerika ve Avrupa’dan dosyalarla 82 ülkeden konuların yer aldığı Sınırlar Arasında belgeseli 2008 mayıs ayında ABD, İsrail, Gürcistan, İsveç Büyükelçilerinin şikayetleri sonucu yayından kaldırıldı.. Bu gerekçe TRT üst yönetimi tarafından beyan edilmiştir! Avar daha sonra, 2009 Şubat - Haziran arasında AVRASYA TV (ART)'de "DÜNYA DÜZENİ" adlı haber programını yaptı. Banu Avar, 2004-2008 yılları arasında 40'dan fazla kurumdan çeşitli ödüller ve plaketler almıştır. 8 kitabı bulunmaktadır: Sınırlar Arasında (2006) Avrasyalı Olmak (2007) Hangi Avrupa (2007) ‘Böl ve Yut!’ (2008) Hangi Dünya Düzeni (2009) Kaçın Demokrasi Geliyor (2010) Gün O Gündür (2012) Zemberek (2016)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz