ŞAŞIRMAYIN, NOBEL BOB DYLAN’IN… ÇOK HAKLI BİR SEÇİM!

0
2382

Şaşırdınız mı? Neden? Bunlar büyük bir ailedir.. Hepsi birbiriyle içiçedir. Birbirlerine ödüller verirler.. Büyük paralar el değiştirir.. Miami’de polis müdürünün valiye pokerde yenilmesi gibidir bu işler. Rüşvetler böyle verilir. Hizmetler böyle ödüllendirilir!

Bir kesimin gençliğine damga vurmuş, sol/ protest bir şarkıcı.. Bob Dylan Hani şu rüzgarla uçup giden cevaplarla (Blowin’ in the wind) 1960,70li yıllarda hatta sonrasında ortalığı yıkıp geçiren adam. .. “Gülleler kaç kez daha atılmalı, Sonsuza dek yasaklanmadan önce/ Bir adamın kaç kulağı olmalı ki ağlayan insanları duyabilmeli/ daha kaç ölüm olmalı ki insanlar bilebilse ne kadar çok olduklarını’ diye yazan adam…

Aslında Soğuk savaş yıllarında Amerikan ‘Sahte Muhlefeti’, ‘Yeni Sol’un (New left) tipik sanatçılarından biriydi.. Hemen hemen tüm şarkıları dini temalarla bezeliydi . İsrail, Filistin’de ardarda katliamlar yaparken yazdığı ‘mahalle kabadayısı’ (Neighbourhood Bully) adlı şarkı batıda bile belli çevreler tarafından eleştirilmişti: ” Onu esir eden tüm imparatorlukların geçip gitti… Mısır, Roma ve hatta koca Babil bitti/ Çölün ortasında cennet yarattı/ Kimseden emir, yardım almadı/ Mahalle kabadayısı..” ( every empire that enslaved him is gone/ Egypt and Rome even the great Babylon/He’s made a garden of paradise in the desert sand/ In bed with nobody, under no one’s command/ He’s the neighborhood Bully) (1).

1974’de israil Acil Durum Fonu’na (Israel Emergency Fund) hatırı sayılır meblağ armağan etti. Sionist olarak suçlandı ve boykot edildi . 70’lerdeki basın açıklamalarında Evanjelizme daha çok ilgi duyduğunu söyledi. 1980’lerde yine çark etti, müzik ödülleri gecesinde “Hava Negillah” söyledi. Tüm ABD başkanlarının yanındaydı. Clinton’lar dünyayı kana boyarken el etek öpüyordu. 7 ülkede aynı anda ölüm mangaları yöneten Obama’dan ‘Özgürlük madalyası’ alırken havaya uçuyordu.

Bugün 75 yaşında Nobel Edebiyat Ödülüne layık görüldü..İsveç Kraliyet Akademisi, ödül gerekçesinde , “Amerikan şarkı geleneğinde yeni şiirsel ifadeler yarattığı için” ifade etti. Hiç kuşkumuz yok zaten… Siyonist /Evanjelistler için şiirsel ifadeler yarattığı kesin! Edebi çevrelerden hayret nidaları yükseldi.. kaç kitabı vardı ki.. Ne yazmıştı bu adam?! Şaşıranlara şaşıyorum..Bu ödülü Dylan almasın da kim alsın?! Dünya elitlerinin ‘Kürt baharı’ ‘Zion Zamanı’ planladıkları bugünlerde Nobel için en doğru adaydı.. Onu seçmeseler şaşmalı!

Bir küçük not, oğlu Jesse’yi de hafife almamalı. Jesse Dylan Obama kampanyasında yaptığı ‘Yes we can’ filmiyle Emmy ödülü almıştı. Wondros yapım şirketi sahibi olan Dylan acaba sıradan bir yapımcı mı? Öyle görünmüyor. Jesse Küresel elitlerin karar mekanizması CFR Dış İlişkiler Konseyi ve TED üyesi. George Soros, Ford vakfı, Clinton Küresel Girişim Vakfı, TED, Bill ve Melinda Gates Vakfı, Harvard Üniversitesi ile çalışıyor. Kolay biraraya gelecek bir portföy değil.

Genç arkadaşlar, batıda öne çıkarılan sanatçı ve aydınları dikkatle incelesinler . Kültürel kuşatmayı engellemek de BİR GÖREV.

Banu AVAR
13 Ekim 2016


(1) http://bobdylan.com/songs/neighborhood-bully/

Önceki İçerikSUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR
Sonraki İçerikMUSUL TÜRKİYE VE İRAN’DAN ÖNCEKİ SON KAN DURAĞI MI?
2009’da Avrasya TV'de DÜNYA DÜZENİ adlı haber programını yaptı. 2004-2008 arasında TRT'de ‘SINIRLAR ARASINDA’ Haber Belgesel Programının yapımcısıydı. Londra City University televizyon bölümünde yüksek lisans yapan ve BBC TV Belgesel kurslarını bitiren Banu Avar BBC Türkçe bölümünde yapımcı ve sunucu olarak çalışmış, TRT’nin Londra muhabirliğini üstlenmiş; Günaydın, Vatan, Dünya, Politika gibi gazetelerde muhabir olarak çalışmış ve birçok dizi yazıya imza atmıştır. TRT 1 ve TRT 2’de yapımcılığını, yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendiği "Mozaik" ve "Kaleideskop" programları yayınlanmıştır. "32. Gün" programının ilk yıllarında programın Londra muhabirliğini yapmış ve Kıbrıs, Demirkırat gibi belgesellerde yapımcı, araştırmacı olarak görev almıştır. BEN SEZAR (‘I, Ceasar’), KIRIM SAVAŞI (‘Crimean War’), BÜYÜK OYUN ‘The Great Game’ ve TRUVA ‘Troy’ gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin künyesinde Türkiye prodüktörü olarak yer almıştır. 1999’da TV8’in belgesel bölümünü kurmuş, 2004’e kadar 30’dan fazla belgesele imza atmıştır. 2004 yılında -Attila İlhan ve Erol Manisalı ile birlikte- işine son verilmiştir. Denizciler, Bir Zamanlar Kıbrıs’da, Artık BİZ DE varız!, Devlerin Savaş Alanı Afganistan, Türkiye Sevdalıları gibi belgesellerden OHRİ, GÜZEL OHRİ Makedonca’ya çevrilmiş ve Makedon Ulusal TV Kanalında bir çok kez gösterime girmiştir; Rıza oğlu Haydar ALİYEV belgeseli ise Azerbaycan Devlet Kanalında defalarca yayınlanmıştır. 2004 yılında yapımına başladığı; Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Orta Asya, Çin, Hindistan, Güney Amerika ve Avrupa’dan dosyalarla 82 ülkeden konuların yer aldığı Sınırlar Arasında belgeseli 2008 mayıs ayında ABD, İsrail, Gürcistan, İsveç Büyükelçilerinin şikayetleri sonucu yayından kaldırıldı.. Bu gerekçe TRT üst yönetimi tarafından beyan edilmiştir! Avar daha sonra, 2009 Şubat - Haziran arasında AVRASYA TV (ART)'de "DÜNYA DÜZENİ" adlı haber programını yaptı. Banu Avar, 2004-2008 yılları arasında 40'dan fazla kurumdan çeşitli ödüller ve plaketler almıştır. 8 kitabı bulunmaktadır: Sınırlar Arasında (2006) Avrasyalı Olmak (2007) Hangi Avrupa (2007) ‘Böl ve Yut!’ (2008) Hangi Dünya Düzeni (2009) Kaçın Demokrasi Geliyor (2010) Gün O Gündür (2012) Zemberek (2016)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz