NATO’nun Kalbi Brüksel!

0
1199

Belçikada bir Türk öğrenci tarihte Ermeni Türk ilişkilerini tez konusu yapmak isterse başına neler gelir? Cevabı Sınırlar Arasında.

Ahu, tez konusunu Kürtçü derneklerle yakın ilişkili öğretmenine bildirdi ve Avrupa Birliğinin kalesinde Brüksel Üniversitesi’nden uzaklaştırılmaya kadar uzanan bir süreci yaşadı.

Terör suçlusu, Fehriye Erdal, Sabancı cinayetinin sanığı Brüksel sokaklarında barış güvercinli posterlerde görülüyor. Güvenliğin had safhada olduğu Belçika’da aranıyor, bir türlü yakalanamıyor.

Kürtçü örgütler en önemli devlet kurumlarından destek alıyor.

Brüksel Senato Başkanı Lizin “önce siz ermeni soykırımını kabul edin” fetvası veriyor. Belçika’nın Kongo soykırımı hatırlatılınca sinirlenip masadan kalkıyor…

Burası Belçika. Fransayla Almanya arasında tampon olsun diye kurulmuş küçücük bir ülke kendi içinde 2-3 parçaya ayrılmaya çalışıyor…

Avrupa birleşmeye çalışırken Valonlar ve Flamanlar arasında kalan Brüksel özerk bölge olmaktan sözediyor.

Belçika’nın Türkiye’ye bakışı, Brüksel Senato Başkanı Anne Mari Lizin’in hayret verici görüşleri, NATO’nun kalbinden röportajlar, flaman milliyetçi parti lideri Van Hecke’nin ayrılıkçı görüşleri ve Türk milletvekillerinin durduğu kaygan zemini Sınırlar Arasında da…

Önceki İçerikSınırlar Arasında
Sonraki İçerikDanimarka: Irkçılık ve Sömürge
2009’da Avrasya TV'de DÜNYA DÜZENİ adlı haber programını yaptı. 2004-2008 arasında TRT'de ‘SINIRLAR ARASINDA’ Haber Belgesel Programının yapımcısıydı. Londra City University televizyon bölümünde yüksek lisans yapan ve BBC TV Belgesel kurslarını bitiren Banu Avar BBC Türkçe bölümünde yapımcı ve sunucu olarak çalışmış, TRT’nin Londra muhabirliğini üstlenmiş; Günaydın, Vatan, Dünya, Politika gibi gazetelerde muhabir olarak çalışmış ve birçok dizi yazıya imza atmıştır. TRT 1 ve TRT 2’de yapımcılığını, yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendiği "Mozaik" ve "Kaleideskop" programları yayınlanmıştır. "32. Gün" programının ilk yıllarında programın Londra muhabirliğini yapmış ve Kıbrıs, Demirkırat gibi belgesellerde yapımcı, araştırmacı olarak görev almıştır. BEN SEZAR (‘I, Ceasar’), KIRIM SAVAŞI (‘Crimean War’), BÜYÜK OYUN ‘The Great Game’ ve TRUVA ‘Troy’ gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin künyesinde Türkiye prodüktörü olarak yer almıştır. 1999’da TV8’in belgesel bölümünü kurmuş, 2004’e kadar 30’dan fazla belgesele imza atmıştır. 2004 yılında -Attila İlhan ve Erol Manisalı ile birlikte- işine son verilmiştir. Denizciler, Bir Zamanlar Kıbrıs’da, Artık BİZ DE varız!, Devlerin Savaş Alanı Afganistan, Türkiye Sevdalıları gibi belgesellerden OHRİ, GÜZEL OHRİ Makedonca’ya çevrilmiş ve Makedon Ulusal TV Kanalında bir çok kez gösterime girmiştir; Rıza oğlu Haydar ALİYEV belgeseli ise Azerbaycan Devlet Kanalında defalarca yayınlanmıştır. 2004 yılında yapımına başladığı; Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Orta Asya, Çin, Hindistan, Güney Amerika ve Avrupa’dan dosyalarla 82 ülkeden konuların yer aldığı Sınırlar Arasında belgeseli 2008 mayıs ayında ABD, İsrail, Gürcistan, İsveç Büyükelçilerinin şikayetleri sonucu yayından kaldırıldı.. Bu gerekçe TRT üst yönetimi tarafından beyan edilmiştir! Avar daha sonra, 2009 Şubat - Haziran arasında AVRASYA TV (ART)'de "DÜNYA DÜZENİ" adlı haber programını yaptı. Banu Avar, 2004-2008 yılları arasında 40'dan fazla kurumdan çeşitli ödüller ve plaketler almıştır. 8 kitabı bulunmaktadır: Sınırlar Arasında (2006) Avrasyalı Olmak (2007) Hangi Avrupa (2007) ‘Böl ve Yut!’ (2008) Hangi Dünya Düzeni (2009) Kaçın Demokrasi Geliyor (2010) Gün O Gündür (2012) Zemberek (2016)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz