İkinci Haçlı Seferi – Dünya Düzeni Sezon 2 Bölüm 2

0
2025

Haçlılar bin yıl önce Avrupa’dan, Anadolu ve Kudüs’e kadar geldiler… Bin yıl sonra yine bu coğrafyanın peşindeler. Sefere 2001’de Afganistan’dan başladılar, Irak ile devam ettiler, her ikisinde de Vietnam’da olduğu gibi bataklığa gömüldüler.

Trilyonlarca dolar kaybettiler. Yeni işgaller olmadan soygunun üstesinden gelemeyecekler. Şimdi işgal planları değişti, Kuzey Afrika’dan Ortadoğu’ya yeni bir saldırı haritası belirlediler.
Bu haritanın tam ortasında duruyoruz.

Duyduk ki; Libya’da Amerika’nın koruması oluyoruz. Gemilerimizi, denizaltılarımızı seferber ediyoruz. NATO’yla beraber Libya kıyılarına gidiyoruz.

NATO’nun Libya da ne işi var?” demişti ya başbakan, yalnız başına orada ne işi var demiş olmalı. Türkiye, haçlı seferinde, NATO ile işbirliği içinde Trablusgarp kıyılarında. Çok acı…

Amerika’nın yirmi beş savaş gemisi, denizaltıları, Tomahawk füzeleri, tüm savaş oyuncakları bölgeye istiflendi.

Sadece Libya için mi Akdeniz parsellendi?

Dünya Düzeni’ne Hoşgeldiniz.

Önceki İçerik2011 Kan Yılı – Dünya Düzeni Sezon 2 Bölüm 1
Sonraki İçerikTürk-Metal'in Kabahati Batıcı Değil Avrasyacı Olması! / Banu AVAR
2009’da Avrasya TV'de DÜNYA DÜZENİ adlı haber programını yaptı. 2004-2008 arasında TRT'de ‘SINIRLAR ARASINDA’ Haber Belgesel Programının yapımcısıydı. Londra City University televizyon bölümünde yüksek lisans yapan ve BBC TV Belgesel kurslarını bitiren Banu Avar BBC Türkçe bölümünde yapımcı ve sunucu olarak çalışmış, TRT’nin Londra muhabirliğini üstlenmiş; Günaydın, Vatan, Dünya, Politika gibi gazetelerde muhabir olarak çalışmış ve birçok dizi yazıya imza atmıştır. TRT 1 ve TRT 2’de yapımcılığını, yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendiği "Mozaik" ve "Kaleideskop" programları yayınlanmıştır. "32. Gün" programının ilk yıllarında programın Londra muhabirliğini yapmış ve Kıbrıs, Demirkırat gibi belgesellerde yapımcı, araştırmacı olarak görev almıştır. BEN SEZAR (‘I, Ceasar’), KIRIM SAVAŞI (‘Crimean War’), BÜYÜK OYUN ‘The Great Game’ ve TRUVA ‘Troy’ gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin künyesinde Türkiye prodüktörü olarak yer almıştır. 1999’da TV8’in belgesel bölümünü kurmuş, 2004’e kadar 30’dan fazla belgesele imza atmıştır. 2004 yılında -Attila İlhan ve Erol Manisalı ile birlikte- işine son verilmiştir. Denizciler, Bir Zamanlar Kıbrıs’da, Artık BİZ DE varız!, Devlerin Savaş Alanı Afganistan, Türkiye Sevdalıları gibi belgesellerden OHRİ, GÜZEL OHRİ Makedonca’ya çevrilmiş ve Makedon Ulusal TV Kanalında bir çok kez gösterime girmiştir; Rıza oğlu Haydar ALİYEV belgeseli ise Azerbaycan Devlet Kanalında defalarca yayınlanmıştır. 2004 yılında yapımına başladığı; Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Orta Asya, Çin, Hindistan, Güney Amerika ve Avrupa’dan dosyalarla 82 ülkeden konuların yer aldığı Sınırlar Arasında belgeseli 2008 mayıs ayında ABD, İsrail, Gürcistan, İsveç Büyükelçilerinin şikayetleri sonucu yayından kaldırıldı.. Bu gerekçe TRT üst yönetimi tarafından beyan edilmiştir! Avar daha sonra, 2009 Şubat - Haziran arasında AVRASYA TV (ART)'de "DÜNYA DÜZENİ" adlı haber programını yaptı. Banu Avar, 2004-2008 yılları arasında 40'dan fazla kurumdan çeşitli ödüller ve plaketler almıştır. 8 kitabı bulunmaktadır: Sınırlar Arasında (2006) Avrasyalı Olmak (2007) Hangi Avrupa (2007) ‘Böl ve Yut!’ (2008) Hangi Dünya Düzeni (2009) Kaçın Demokrasi Geliyor (2010) Gün O Gündür (2012) Zemberek (2016)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz