Afganistan ve Büyük Oyun! – Dünya Düzeni Sezon 1 Bölüm 6

0
2216

Bir zamanlar Horasan diye bir yer vardı. Adını Türk sultanlarından almıştı. Bin bir çeşit madene sahipti. İklimi muhteşemdi. Zengin güzel ve bereketliydi. Bugün zulmün kanın acının adresi.

Bir zamanlar Atatürk o ülkeyi müttefik seçmişti. Sefirler doktorlar öğretmenler göndermişti. Uzak dağ köylerinde bile duvarlar Atatürk resimleriyle bezeliydi. Türkiye cumhuriyeti onlar için örnekti.

Cumhuriyetin ilk resmi misafiri o ülkedendi. Batıya karşı, Sadabad paktını kuran Gazi Paşa, pakta önce o ülkeyi davet etmişti.

Afganistan’dan bahsediyorum. Yeni dünya düzeninin en büyük oyununa sahne olan Afganistan. Daha başına gelecekler bitmedi.

Son NATO zirvesinde de en çok ondan söz edildi. Obama “Cihanda sulh!” dedi ama Afganistan’a bombalar inmeye devam etti. İslamla savaşmayacağız diyen Amerikan yönetimi, NATO’nun başına bir İslam düşmanını getirdi.

Afganistan yani Horasan, 200 yıldır devlerin savaş alanı, batısında İran doğusunda Çin bağrına çöreklenmiş Amerika, Hindikuş Dağlarının tepesinden tarihe bakıyor, işgalcileri her seferinde kovduğunu hatırlıyor.

Önceki İçerikObama’nın Gelişi ve Meali – Dünya Düzeni Sezon 1 Bölüm 5
Sonraki İçerikYeni Dünya Düzeni ve Aktörleri – Dünya Düzeni Sezon 1 Bölüm 7
2009’da Avrasya TV'de DÜNYA DÜZENİ adlı haber programını yaptı. 2004-2008 arasında TRT'de ‘SINIRLAR ARASINDA’ Haber Belgesel Programının yapımcısıydı. Londra City University televizyon bölümünde yüksek lisans yapan ve BBC TV Belgesel kurslarını bitiren Banu Avar BBC Türkçe bölümünde yapımcı ve sunucu olarak çalışmış, TRT’nin Londra muhabirliğini üstlenmiş; Günaydın, Vatan, Dünya, Politika gibi gazetelerde muhabir olarak çalışmış ve birçok dizi yazıya imza atmıştır. TRT 1 ve TRT 2’de yapımcılığını, yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendiği "Mozaik" ve "Kaleideskop" programları yayınlanmıştır. "32. Gün" programının ilk yıllarında programın Londra muhabirliğini yapmış ve Kıbrıs, Demirkırat gibi belgesellerde yapımcı, araştırmacı olarak görev almıştır. BEN SEZAR (‘I, Ceasar’), KIRIM SAVAŞI (‘Crimean War’), BÜYÜK OYUN ‘The Great Game’ ve TRUVA ‘Troy’ gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin künyesinde Türkiye prodüktörü olarak yer almıştır. 1999’da TV8’in belgesel bölümünü kurmuş, 2004’e kadar 30’dan fazla belgesele imza atmıştır. 2004 yılında -Attila İlhan ve Erol Manisalı ile birlikte- işine son verilmiştir. Denizciler, Bir Zamanlar Kıbrıs’da, Artık BİZ DE varız!, Devlerin Savaş Alanı Afganistan, Türkiye Sevdalıları gibi belgesellerden OHRİ, GÜZEL OHRİ Makedonca’ya çevrilmiş ve Makedon Ulusal TV Kanalında bir çok kez gösterime girmiştir; Rıza oğlu Haydar ALİYEV belgeseli ise Azerbaycan Devlet Kanalında defalarca yayınlanmıştır. 2004 yılında yapımına başladığı; Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Orta Asya, Çin, Hindistan, Güney Amerika ve Avrupa’dan dosyalarla 82 ülkeden konuların yer aldığı Sınırlar Arasında belgeseli 2008 mayıs ayında ABD, İsrail, Gürcistan, İsveç Büyükelçilerinin şikayetleri sonucu yayından kaldırıldı.. Bu gerekçe TRT üst yönetimi tarafından beyan edilmiştir! Avar daha sonra, 2009 Şubat - Haziran arasında AVRASYA TV (ART)'de "DÜNYA DÜZENİ" adlı haber programını yaptı. Banu Avar, 2004-2008 yılları arasında 40'dan fazla kurumdan çeşitli ödüller ve plaketler almıştır. 8 kitabı bulunmaktadır: Sınırlar Arasında (2006) Avrasyalı Olmak (2007) Hangi Avrupa (2007) ‘Böl ve Yut!’ (2008) Hangi Dünya Düzeni (2009) Kaçın Demokrasi Geliyor (2010) Gün O Gündür (2012) Zemberek (2016)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz